Våra utbildningar

Många utbildningar fastnar i vilken knapp som gör vad. Efter avslutad utbildning är det en stor risk att du fått så många knapptryckningar att hålla i minnet att du förlorat syftet med utbildningen och inte förstått syftet med programvaran.

Våra utbildningar

Teams Nordics Utbildningar

Teams Nordic drivs av Daniel Kåven i Trondheim. Han har utvecklat ett lite annorlunda sätt att utbilda i Microsoft Teams och Microsoft 365. Sandbodarna IT är Teams Nordics första Svenska utbildningspartner. Under hösten kommer vi tillsammans med Daniel Kåven fortsätta att utveckla materialet och börja utbilda i det.

Teams Nordics utbildningar utgår från hur programmen samarbetar och tar sin utgångspunkt i förståelse. Han djup dyker inte i funktionalitet och vilken knapp som gör vad. När du går från en Teams Nordic utbildning ska du vara nyfiken på att lära mer. Då är du naturligt nyfiken på att utforska programmen. När du är mogen för att lära mer kan vi göra en fördjupande utbildning.

Excel

Med en MOS-expert certifiering i botten och en matematiklärare examen på det kan du räkna med en utbildare som brinner för siffror i allmänhet och Excel i synnerhet.

Excel är ett fantastiskt användbart program och ju mer du utvecklar dina kunskaper desto roligare blir det. Med lite tips och trix blir du effektivare. 

Vi har tagit fram en grundutbildning och en fortsättningsutbildning som bas att utgå ifrån. Sedan anpassar vi dessa efter er nivå och ert behov.

Dessutom har vi flera fördjupningskurser såsom ”avancerade formler”, Powerpivot m.m

Powerpoint

”Alla kan väl Powerpoint idag pappa?” Svaret på dotterns fråga är nog snarast att väldigt många tycker att de kan använda Powerpoint.

Powerpoint har växt i värde de senaste åren. Programmet har gått från att vara ersättningen till overheadmaskinerna till att vara ett modernt presentationsprogram där du lika lätt skapar en presentation som ses på distans eller en presentation som dina mottagare kan titta på själv i egen takt.

Vår utbildare är certifierad i Microsoft Powerpoint och har även läst retorik.
Vi har en grundutbildning för den ovane, en fördjupningsutbildning för dig som vill komma vidare och så har vi en utbildning där vi tittar mer på retorik, manus, planering med mera.

 

Teams

Nu är det dags att utbilda personalen in i det hybrida arbetssättet! Vår mission här är att visa företag hur fantastiskt effektivt man kan jobba med Microsoft Teams om man verkligen sätter sig in i det, fullt ut. Hur integrerar du och din personal med varandra bättre?

Hur integrerar ni Microsofts andra appar för att få bättre funktionalitet? Vilken app bör ni använda till vad? Hur mycket tid kan ni spara på att förändra ert arbetssätt? Boka ett möte så visar vi vinsten ni kan göra, så går vi vidare därifrån om/när ni vill.

Outlook

I Microsoft 365 så har Outlook växt och tagit mer plats. Det är inte längre en mailapplikation. Microsoft Outlook är platsen där du kommunicerar externt via mail, planerar dina möten, håller reda på dina kontakter m.m.

Det finns så mycket funktioner i Outlook som underlättar din dag. Det är inte säkert att alla passar dig, men känner du till verktygen och får ta till dig dom i din takt kan vi garantera att du kommer spara tid och få en lättsammare dag. Microsofts Outlook certifiering ger en bra grund för att utveckla andra i sitt arbete i Outlook.

Planner/Todo

Microsoft Planner är appen där vi kan skapa och hålla koll på gemensamma planeringar. Vi håller koll på vem som ska göra vad och att det blir gjort, i rätt ordning. Vi kan se så att fördelningen av uppgifter blir bra och följa hur projektet fortlöper.

Microsoft Todo är min personliga digitala ”att göra lista”. Hit kan vi hämta in våra möten, våra ”uppgifter” från t.ex Planner, viktiga mail, saker vil vill ”få gjort” under dagen och sedan pricka av dem 1 efter 1 så att det blir gjort.

Rätt använt kan du vårda din hjärna med ett hjärnsmart arbetssätt.

Onenote

Onenote är applikationen i Microsoft365 där du dokumenterar. Man kan säga att det är en blandning av en pärm med flikar, och ett stort kollegieblock. Fast med inbyggd kamera och diktafon. Och du har den alltid med dig, och kan dela den med ditt Team (eller din familj).

I Outlook utbildar vi främst som en integrerad del av våra Teams Nordic utbildningar.

Skulle någon kund vilja ha en fördjupning efter det så löser vi givevis det.

Word

Microsoft Word har utvecklats genom åren och erbjuder idag en möjlighet att skapa och designa många olika typer av grafiskt material. I grunden finns en klassisk och stabil ordbehandlare. För att verkligen använda Microsoft Word ”fullt ut” behöver du lära känna hjälpmedlen som är inbyggda. Du kan spara mycket tid om du lär dig programmet från grunden.

Vår utbildare är certifierad i Microsoft Word och är även behörig lärare i Svenska. Vi har dels en grundutbildning för den nye användare, en fördjupning för dig som vill gå djupare med dina kunskaper.

Självklart kan vi anpassa en utbildning efter dina önskemål!

Sharepoint

Sharepoint är ett stort och mångfaceterat program. Du kan använda det för att bygga informativa intranät t.ex. Det är ett bra sätt att förmedla information till ditt team i Teams.

Här kan vi dels hjälpa dig igång med hur du skapar en informations sida för din personal. 

Vill du gå djupare hjälper vi inom Teams Nordic gärna med det.